Wednesday, April 05, 2006

Houbové závitky

Rodině se zavděčím vždycky, kdykoli se mi zachce patlat s houbovými závitky. Příprava i samotné vaření trvá přibližně stejně tak dlouho jako u tradičních španělských ptáčků, takže tato krmě bývá u nás na talíři jen zřídka, většinou se snažím uchylovat k rychlokuchtění, ale občas přece jen... na 4 plátky hovězího masa vezmu 15 dkg hub (mohou být i nakládané, ale já dávám raději čertstvé žampióny), 1 větší cibuli, 1 - 2 jablka, máslo, pepř sůl, zelenou petrželku či pažitku. Plátky naklepu, osolím a opepřím, cibuli nakrájím a dám podusit na pánev, na to pak na chvíli houby (nadrobno), konzervované předtím propláchnu, syrové dochutím. Směsí naplním maso, zavinu jako klasické ptáčky (někdo spíná párátky či různými udělátky, já ale sázím na řádné zamotání do nitě, aby nic neuteklo). Ranečky dám na máslo, dochutím, maličko podliji a doměkka dusím. Cca v polovině přidám ještě čtvrtky očištěných a oloupanách jablek. Je to ideální bašta na přípravu v remosce, nemusí se moc hlídat. K tomu podávám pečené prambory zdobené pažitkou a všichni se olizujeme!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home