Sunday, April 04, 2010

File ala krab

Jednoduchá, chuťově výborná, na přípravu snadná a navíc levná pomazánka, to nemá chybu. Potřebujete rybu, nejlépe kostky filé z tresky či treskovitých ryb, mrkev, celer, majonézu, špetku soli, citron. Příprava je snadná, na pánev nalijte nepatrně vody, vložte kostku či dvě file, trošinku posolte a nechte udusit do měkka. Mrkev a celer (více celeru než mrkve) nastrouhejte a ještě trochu posekejte nožem, jde o to, aby byly zeleniny opravdu malé kousky, zalijte horkou vodou a nechte spařit, tak minutu, možná ani ne tolik. Vodu slijte, zeleninu vymačkejte do sucha. (Slitou vodu obsahující zeleninovou chuť a vůni nemusíte vylít, lze výborně použít buď do polévky, nebo například pod maso, klidně vydrží den či dva v lednici, v mrazáku případně skoro neomezeně dlouho) File rozdrťte vidličkou, pečlivě vyberte kosti a promíchejte se spařenou zeleninou a majonézou, případně ještě trošičku dosolte, dle chuti. Nechte pomazánku chvíli odležet, aby se spojily chutě a máte hotovo. Nevím jak kdo, ale já to obyvkle servíruji na plátky veky, ozdobené citronem.Celková doba přípravy je jen pár minut, plus tak čtvrthodina na ochladnutí ryby a zeleniny, aby vám to nepálilo prsty.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home