Tuesday, June 07, 2011

Vepřový guláš (zabíjačkový)


Udělat si domácí zabíjačkový guláš? Inu proč ne, vždyť není potřeba nic zvláštního. Stačí jen: 1kg vepřového masa, plecko, libovější bok, konec krkovičky, něco z toho. Dvě nebo tři větší cibule, kousek jater, ledvinku, sádlo, sůl, pepř, majoránku a česnek. Maso nakrájejte, ledvinku napřed rozřízněte uprostřed, vyberte bílý vnitřek až na samotnou dřeň, a nechte cvíli namočenou ve vodě, pak též nakrájejte, spolu s játry. Cibuli stačí nasekat poměrně nahrubo, stejně se rozdusí. Cibuli hoďte na sádlo na pánev, nechte osmažit dozlatova, vysypte ji do hrnce a v té samé pánvi osmažte maso i ledvinky a játra. Zatím nesolit. Po zatažení masa jej přendejte do hrnce s cibulkou, promíchejte, zalijte trochou vody a dejte dusit. Dusit, ne vařit! Přidejte trochu pepře. Hlídejte, podlévejte tak asi hodinu (přilévejte jen horkou vodu, jinak to bude trvat hrozně dlouho). Utřete si stroužek (nebo patřičně více, podle chuti) česneku se solí, a přidejte jej do guláše, a nechte jej ještě tak půl hodiny dělat. Nakonec zahustěte trochou mouky ve vodě, nebo nastrouhanou kůrkou od staršího chleba.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home