Saturday, May 06, 2006

Srnčí ragů

U nás doma máme všichni moc rádi divočinu na nejrůznější způsoby - jelení, kančí...ale nejvíc ze všeho srnčí. Asi proto, že se v poslední době tak těžko shání! A já mám přitom na srnčí ragů docela jednoduchý a osvědčený recept ještě od prababičky: chce to maso pokrájet na malé kousky, na pánvi obdělat na másle a přehodit na pekáč. Na pánvi potom podusit nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a přihodit vše k masu. Přidat několik kuliček nového koření a pepře, pár bobkových lístků a všechno to zalít teplou, mírně okyselenou vodou. Přiklopit a dusit za občasné kontroly asi hodinu až hodinu a půl. Když je masíčko měkoučké jako dortík, zahustím vše světlou máslovou jíškou - domácí, nikdy ne tou kupovanou, to je sice rychlejší, ale rozhodně na úkor kvality!!! (Někdy pro změnu jíšku rozmíchám se sladkou či zakysanou smetanou). No a co k tomu? Sebevíc nadýchaný houskový knedlík pokládáme doma svorně za barbarství, musí to být nok, ale tak akurátní, že by mu ani pan Kodet v Pelíšcích neměl co vytknout! A k tomu vychlazené řízné pivo!Cože? Slintám? Promiňte!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home