Monday, October 09, 2006

Špagety s houbami

Občas nás doma něco popadne a dokud nás to neomrzí, držíme několik dnů klasickou zahraniční kuchyni. Nejčastěji to bývá kuchaření na čínský způsob, ale hned za tím se řadí recepty z Itálie. A když se řekne Itálie, na prvním místě jsou samozřejmě těstoviny. Už slavné herečky jako Claudia Cardinale nebo Sophia Loren prohlašovaly, že si na těstoviny musí dávat pozor, aby neztratily své pověstné postavy. No, my si sice také dávámo pozor, protože těstoviny jsou dost na kilogramy, ale takové špagety po sicilsku!!! A přitom je to tak jednoduché! Uvařte špagety, zvlášť si mezitím připravte nakrájenou cibulku, tu osmahněte na oleji, přidejte česnek, červenou papriku (může být i trochu pálivé) a přihoďte pokrájené houby (my máme nejraději hlívu ústřičnou). Podušené je to raz dva, ke konci zasypu směs hojně sušeným oreganem neboli dobromyslem. Vmíchám do okapaných špaget, zvláš't k tomu servíruji kečup a nastrouhaný sýr, pochopitelně parmezán! A skleničku dobrého červeného vína!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home