Kuře na zelí
Někdy vařím ráda, jindy mi to vyloženě leze na nervy. Ve většině případěch ale potřebuji, aby vaření, ať už trvá krátce nebo déle, kladlo na můj dozor a obskakování ty nejmenší nároky, jedině tak mohu dělat vedle toho ještě něco jiného. K tomuto účelu bezvadně slouží remoska. Při troše snahy je prakticky nemožné v ní cokoli připálit. Navíc, my máme tu největší, čtyřlitrovou a v ní hravě připravím taková ta "jídla z jednoho hrnce". Takže ani moc nádobí nenašpiním. Například "kuře na zelí", jak tomu říkáme. Může to být celé menší rozporcované kuře, ale také třeba jen kuřecí paličky nebo stehna. Pokud z masa koukají kosti, vyložím dno remosky kusem alobalu, abych nepoškrábala teflonový povrch mísy. Do mísy narovnám stejnoměrně maso, osolím a posypu kmínem. Dokonale omyté a osušené brambory neloupu, ale pokrájím (malé na čtvrtky, větší na úměrně stejné kousky) a nakladu je okolo a na maso. Nahoru navrství kysané zelí (asi tak tři čtvrtiny z toho běžně prodávaného aáčku). Remosku poklopím, zapnu - a je po starosti. Kompletní jídlo se v ní připravuje asi 75 minut, za tu dobu stačí pro klid duše 2x zkontrolovat.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home