Saturday, January 27, 2007

Kuře na zelí

Někdy vařím ráda, jindy mi to vyloženě leze na nervy. Ve většině případěch ale potřebuji, aby vaření, ať už trvá krátce nebo déle, kladlo na můj dozor a obskakování ty nejmenší nároky, jedině tak mohu dělat vedle toho ještě něco jiného. K tomuto účelu bezvadně slouží remoska. Při troše snahy je prakticky nemožné v ní cokoli připálit. Navíc, my máme tu největší, čtyřlitrovou a v ní hravě připravím taková ta "jídla z jednoho hrnce". Takže ani moc nádobí nenašpiním. Například "kuře na zelí", jak tomu říkáme. Může to být celé menší rozporcované kuře, ale také třeba jen kuřecí paličky nebo stehna. Pokud z masa koukají kosti, vyložím dno remosky kusem alobalu, abych nepoškrábala teflonový povrch mísy. Do mísy narovnám stejnoměrně maso, osolím a posypu kmínem. Dokonale omyté a osušené brambory neloupu, ale pokrájím (malé na čtvrtky, větší na úměrně stejné kousky) a nakladu je okolo a na maso. Nahoru navrství kysané zelí (asi tak tři čtvrtiny z toho běžně prodávaného aáčku). Remosku poklopím, zapnu - a je po starosti. Kompletní jídlo se v ní připravuje asi 75 minut, za tu dobu stačí pro klid duše 2x zkontrolovat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home