Thursday, January 11, 2007

Pečené česnekové brambory


Vážení a milí jedlíci, nevím jak vy, ale my doma ještě pořád pociťujeme následky vánočních svátků a slavení konce roku. A to ne že bychom se byli v tu dobu cíleně přežírali! Snažila jsem se v posledních dnech doma trochu odlehčit jídelníček, jenomže zeleninových salátů a rybích specialit mají už to moji plné zuby. Dnes jsem tedy vsadila na česnek! Ten, jak známo, nikdy nestonal, všichni ho máme rádi, takže za pečené brambory s česnekem zaručeně držkovou nedostanu. Příprava je jednoduchá: Brambory neloupejte, jen je důkladně vydrbejte kartáčkem a osušte. Malé překrájejte na půlky, velké podle rozumu na několik menších kusů. Remosku vymažte olejem, brambory do ní slušivě naskládejte, jednotlivé vrstvy posolte, navrch ještě trochu pokapejte olejem a pečte. (Toto jsem přesně až dosud vykonala i já). Hotové promíchejte s několika stroužky utřeného nebo prolisovaného česneku. Brambory nehýří kaloriemi a nadto i k nim můžete podávat jakýkoli zeleninový salát aniž by se zdálo, že hodláte rodinu držet na dietě.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home