Friday, February 09, 2007

Květákové karbanátky


Docela bych si dala květákové karbanátky! Kdysi byla taková jídla v zimním období nemožná, nyní sice možná jsou, ale nestojí za nic. Květáky jsou buď dlouhodobě skladněné nebo pocházejí z dovozu a tak či tak nemají tu pravou chuť. Nezbude mi tedy, než si zase počkat na čerstvě dorostlý. Květákové karboše jíme doma rádi všichni, takže i když původní rozpis mám na polovinu květáku (a prý to stačí na tři porce), já použiji vždycky celý jeden středně velký květák. Ten rozeberu na růžičky, uvažím ve slané vodě, necháp okapat a vychladnout. Růžičkyn nasekám co nejdrobněji, přidám sůl a trochu muškátového květu (mnoho ne, to by bylo hořké. A muškátový oříšek zase nepoužívám, protože je až příliš výrazný. ) Přidám žloutky 6 vajec, z bílků ušlehám pevný sníh. Květák, koření a žloutky rozhňácám s moukou (polohrubou, asi 15 dkg). Nakonec lehce zamíchám sníh. Když je hmota příliš vlhká, přidám ještě trošku mouky nebo strouhanky. Tvořím placičky velikosti přibližně stejné, jako má normální masový karbanátek. Rychle je smažím na oleji a dávám je potom okapat na ubrousek. Servíruji s novým bramborem a okurkovým salátem. Ňami ňami!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home