Saturday, November 11, 2006

Kapustové karbanátky


Zeleninu ti moji mužští ani nemusí. Dá to práce je nachytat a nalákat, aby občas také nějakou zblajzli. A je pravda, že většinou to musí být v úpravě, která už svoji podstatou naprosto vylučuje, aby původní ingredience zůstaly zdravé a také čkověku něco přinesly. Například kapustové čevabčičí. To ti moji zbaští bez říkání skoro vždy. Vezmu velkou kapustu, rozdělím ji na listy a Aty trochu ovařím. Potom nastane fuška, je třeba je nadrobno nakrájet. Hrubější kousky žeber nastrouhám, aby vznikla hmota ještě jemnější. Samozřejmě by bylo lepší je umlít, ale kdo by kvůli takové trošce myl mašinku na maso. A umlít všechno - to z toho vznikne drť jako špenátový protlak a špatně se s tím pracuje. Tedy: Kapustu nakrájenou, silnější kousky rozemleté hodím do mísy, osolím, opepřím, přidám dva stroužky rozmačkaného česneku a dvě vejce, špetku majoránky a asi 10 deka vyškvařené anglické slaniny nebo špeku (tuk ne!), podle potřeby strouhanku. Tvořím malé prstíky v podobě klasického čevabčičí a smažím na oleji. Chlapi z toho cítí to masové, jedí a neremcají, i když čevabčátka servíruji s bramborovou kaší. Dokonce chválí, když přidám nykládané okurky nebo kyselou zeleninu okolo.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home