Sunday, April 22, 2007

Květákové pyré

Včera jsem potěšila. A dost mne to překvapilo, protože večeře byla zeleninová. Ale je pravda, že trošku voněla po uzenině a to někdy docela překvapivě ty mé chlapy přátelsky naladí. K večeři bylo cosi, so já nazývám květákové pyré. Celý květák rozeberu na růžičky a uvařím skoro do měkka v osolené vodě. Mezitím oloupu asi 4 velké brambory, které rozkrájím na kostičky asi 1 cm. velké. 30. dkg točeného salámu pokrájím na větší kousky a osmahnu trochu na pánvi. Posekám celý svazek pažitky. Nastrouhám asi 15 dkg. eidamu. Připravím vymazaný a vysypaný pekáč. Pak postupuji následovně: Scezený květák rozsekám na drobnější kusy, přihodím brambory, uzeninu, pažitku, sýr, přiklepnu tři celá vejce, zaliju šlehačkou, osolím, opepřím. Toto činím v jiné nádobě, než ve které budu směs zapékat! Mám na to velikou mísu, ve které se nemusím bát směs pořádně zamíchat. Přendám do pekáče, vrazím do trouby a peču, až se utvoří příjemná kůlrčička. Toto lehké jídlo se může podávat jak se zeleninovým čerstvým salátem, tak třebas s kyselou okurkou nebo nakládanou zeleninou!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home