Tuesday, March 13, 2007

Bramborové opečánky

Když rodinu nacpu králíkem se svíčkovou, jak jsem se o tom tuhle zmiňovala, samozřejmě zase jindy musím rozpočet jindy stáhnout. A to činím nejraději krátce po takových hostinách, dokud na ně lačné huby a žaludky mých blízkých nezapomněly, abych to náhlé přiškrcení kohoutků náležitě vysvětlila. Jedním z takřka postních a velmi laciných jídel jsou u nás dost oblíbené bramborové opečánky. To uvařím brambory ve slupce, chladné oloupu, nastrouhám a nějak ochutím. Klidně přidám majoránku nebo oregano a česnek, mohu ale nemusím přdat 1 celé vajíčko, zapracuji trochu hrubé mouky. Tvořím podle nálady malé placičky, válečky nebo kouličky a na oleji smažím dozlatova. Podávám se salátem, nejraději z kysaného zelí, ale může to být i hlávkový nebo kterýkoli jiný, postačí i kyselá domácí okurka nebo zavařená zelenina. Samotné opečánky hustě posýpám pažitkou nebo petrželkou. Pokud k takovéto baště ještě dodám sklenku piva, chlapi se ani moc neškubou, že mají bezmasý den.
Poznámka nenažraného syna: Vynikající též pojídat s orientálně zaměřenými omáčkami, prostě si jen tak udělám mističku chili, kari nebo tak něčeho a smažené placičky si do toho namáčím.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home