Friday, May 04, 2007

Rychlé hovězí plátky


Málo platné, maso je maso, říkají si doma ti moji. A já, koneckonců, také. Človek může potraviny střídat, vařit vynalézavě, snažit se žít zdravě, ale nějaká ta flákota v některých domácnostech prostě být musí a to dost často, jinak je zle. Nejraději připravuji takové maso, které je rychlé - kuřecí, případně vepřové. Ale občas klidně sáhnu i po hovězím. Na to mám jeden dobrý recept, když se dodrží, maso je pak opravdu velmi rychle hotové. Chce to hovězí roštěnec. Z něj musíte nakrájet plátky, osolit, opepřit, zakápnout trošku citrónem a potřít olejem. Takto připravené plátky musí asi dvě hodiny odpočívat, nejlépe mezi dvěma talíři. Před přípravou ještě nakrájím 1 větší cibuli a několik stroužků česneku. Maso po obou stranách rychle opékám, přidám česnek i cibuli, když to všechno skoro je, přidám maličko vody a dodusím pod poklicí. Kdo má rád maso poněkud krvavé, stačí mu jen proces opékací. Hovězí plátky podávám s majonézovými omáčkami, někdy s bramborem, jindy stačí jen hromádka křupavých topinek. A komu se tato varianta zdá příliš nezdravá, může to udělat jako moje kamarádka. K takto připravenému masu servíruje zeleninový salát a na sucho opékané plátky toustového chleba. Musím uznat, že i tak je to výborné!!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home