Friday, June 09, 2006

Domácí kečup

Bývaly časy, kdy jsem o pobytu v kuchyni nechtěla ani slyšet. Ale později naopak nastaly takové doby, že jsem z kuchyně bezmála nevylezla a připravovala jsem tam spoustu dobrot, které zrovna k základní výživě nesloužily. Jedním z toho byl takzvaný francouzský kečup, na který jsem tenkrát dostala návod od kamarádky. To chce vzít 1 kg spařených olouaných rajčat a 2 velké cibule, všechno pokrájet a hodit do hrnce. K tomu patří lžička karí, lžička pálivé papriky, 6 stroužků rozmačkaného česneku a hrstka 1 den namočených hrozinek. A teď to nejhorší: všechno je nutné rozvařit na kaši, což trvá asi 30 - 40 minut a za stálého míchání, prosím, jinak se to dole přičmoudne a můžete vyhodit budoucí kečup i s hrncem! Potom už stačí jen přidat 1 lžičku soli a podle chuti 1 - 2 lžičky cukru, nechat přejít varem, naplnit do skleniček a zavařit. No a rada na konec - skleničky volte uvážlivě tak velké, aby se po otevření tento kečup spotřeboval tak za 2 - 3 dny, protože není chemicky konzervován, trvanlivost kupovaného pochopitelně nemá. Zato chuť je nepřekonatelně lepší!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home