Friday, August 04, 2006

Salát z růžičkové kapusty


Abychom stále ještě zůstali u toho odlehčeného stravování a přitom už trošku pokročili, zmíním se dnes o salátu z růžičkové kapusty. Tady jsem, doufám, trochu nadčasová, předpokládám, že růžičková kapusta na svých růžičkách ještě pilně pracuje na záhoncích, alespoň u nás na zahradě tomu tak ještě je. Tedy: Růžičkové kapusty vezmu od oka asi 75 dkg, povařím jí tak 10 - 15 minut. Musí se ohlídat, aby se nerozvařila. Růžičky musí být měkké, ale pevné! To je nejnáročnější fáze přípravy, ale nezoufám, protože mezi tím pokrájím 10 - 15 dkg hodně libové anglické slaniny a opeču jí na pánvi, aby pustila tuk. 1 středně velkou cibuli pokrájím co nejdrobněji. Kapustu nechám okapat a každou růžičku rozkrojím na 3 - 4 kusy, podle toho, jak je velká. Přidám slaninu (bez tuku, ten zbyde). A vyrobím "zálivku": 2 lžíce oleje, lžíci hořčice, špetka karí a cukru, podle chuti ocet + ta nasekaná cibulka. Všechno smíchám s kapustou a podávám ještě teplé k párků, klovásám či karbanátkům. Tak to jedí ti moji chlapi. Když je nemám doma a dělám si jen pro sebe, vynechávám hořčici a ocet, pouze osolím a dochutím směs sojovou omáčkou a smíchám s trochou uvařené kari rýže. Hodím to do mísy a pojídám studené.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home